בעקבות מגפת הקורונה: אפליקציה ארגונית בנסיקה

יוחאי דרום צילום סם יעקובסון

הארגון המסורתי מת. ההון האנושי הפך לנכס החשוב ביותר ואיתו גם אפליקציה ארגונית

מאת: יוחאי דרום

מגפת הקורונה הזיזה לנו את הגבינה והניעה את מרבית המעסיקים הגדולים לסגור משרדים  ולהוציא את העבודה הביתה. מכאן, הדרך לאיבוד שליטה קצרה : הצורך בתקשורת עם העובדים, שמירה על חיבוריות לארגון ובשליטה מבוזרת הפך קריטי.  ולמרבה הפלא, עם הבעיה נולד גם הפתרון: הוא נמצא בכף ידם של כל עובדת ועובד: אפליקציה ארגונית.

בעבר ארגונים מתקדמים הקימו אתר אינטרנט ששימש כפורטל ארגוני. האתר ריכז את המידע והפעולות שלהם היו העובדים זקוקים בשימוש יומיומי והביא את המידע הארגוני לעובדים. הכל היה מוכן, אבל המעסיקים לא הצליחו להביא את העובדים להגיע ולהתחבר לפורטל באופן שגרתי ולא נוצר חיבור וקשר רציף עם העובדים.

אבל כיום יש אלטרנטיבה. היום, אפשר להגיע לכל עובדת ועובד בכל מקום ובכל זמן באופן יזום עם מידע רלוונטי ואישי. בין אם העובדים בבית, במשרד, ברצפת המפעל או בחדר המיון, אפשר ליצור עמם קשר ארגוני רציף ועוטף.

אפליקציה ארגונית מאפשרת פנייה ישירה ומיידית של העובדים לארגון. היא מאפשרת גישה קלה ומהירה, ומציפה את המידע החשוב לארגון בדרך פשוטה. כל מה שהעובדים צריכים כדי לצרוך את המידע, הוא להחליק אצבע על מסך הנייד.

האפליקציה מנטרלת את הסרבול הארגוני של ריבוי מערכות. העובדים מקבלים במקום אחד את כל השירותים. מאחורי הקלעים האפליקציה מאגדת וחושפת בחוויה אחידה את השירותים השונים והכל תחת המיתוג הארגוני.

הארגון יכול להשתמש בהודעות Push ממוקדות כדי להניע את כלל העובדים לפעולה או רק את חלקם – בהתאם לצורך. גם המידע שאליו נחשפים העובדים מותאם להם ישירות, והופך את האפליקציה לרלוונטית באמת עבור כל עובדת ועובד.

כדי לבנות אפליקציה נכונה ומצליחה יש להתחיל משלב התכנון והמחקר: בבנייה נכונה של חזון האפליקציה ומטרותיה, הארגון משיג כלי מדויק שעונה על צרכיו ועל צרכיהם של העובדים. הדרך להטמעה ושימושיות גבוהה עוברת בשילוב של מומחים מתחומים שונים. אלה משולבים החל משלב בניית האסטרטגיה של המוצר, בדגש על חווית המשתמש, דרך פיתוח הפתרון וכלה בחיבור של כלל הגורמים בארגון והפיכתם לשותפים בתהליך.
אם העובדים שלכם עדיין מרגישים מרוחקים ומנותקים, כנראה שהגיע הזמן שלכם ליצור את האפליקציה הארגונית החדשה שלכם. כי גם כל מי שנמצא בבית צריך עוד בית אחד משותף שיאחד אותו עם כל האחרים.

הכותב הינו מנהל תחום במטריקס דיגיטל, המתמחה במתן פתרונות דיגיטליים לעסקים

אהבתם ? שתפו

רוצים לקרוא עוד ?