קבוצת שטיר תקיים בישראל שלושה כנסים בינלאומיים במדעי החיים, רפואה וניסויים קליניים. הכנסים יתקיימו ב- 25 באוקטובר 2021 במלון דויד אינטרקונטיננטל תל אביב. CT – הכנס ה-5 למחקרים קליניים בישראל, ITTN – הכנס השנתי הבינ"ל ה-6 של איגוד חברות מסחור הטכנולוגיה בישראל (ITTN) ו-MDR&D – הכנס הבינלאומי השני למחקר ופיתוח של מכשור רפואי בישראל, האקדמיה הראשונה בישראל לסטרטאפים.
כנס CT – הכנס ה-5 לניסויים קליניים בישראל 2021 – מחשבים מסלול מחדש
יושבת ראש הכנס: אהובה קורן, מנכ"לית, חברת ג'י.סי.פי ניסויים קליניים.
בחודשים הראשונים להתפרצות מגפת הקורונה, המשכיות ניסויים קליניים רבים ברחבי העולם הייתה בסכנה. חברות שנערכו מראש עם פתרונות מתקדמים וחדשניים יכלו לתת מענה, תוך שמירה על בטיחות המטופלים ומהימנות הנתונים, והיו הראשונות להתאושש מהמשבר.
במבט לאחור, המגיפה שימשה כמאיץ במגוון תחומים, בכללם, טיפול רפואי מרחוק (טלרפואה), איסוף נתונים רפואיים באמצעות סנסורים או טכנולוגיות לבישות, החתמה על הסכמה מדעת באמצעים דיגיטליים, ביקורי ניטור וירטואליים (מרחוק), ניהול וניתוח הנתונים באמצעים טכנולוגיים מתקדמים תוך שילוב של יכולות בינה מלאכותית, ועוד.
כנס ניסויים קליניים בישראל 2021 הוא הזדמנות למפגש בו נדבר על האתגר שהפך להזדמנות. על חישוב מסלול חדש לתכנון, ניהול וביצוע ניסויים קליניים באופן יעיל יותר, במטרה לזרז פיתוח של טיפולים משני ומצילי חיים. במיוחד על רקע תקופת הקורונה, לקיום כנסים בינלאומיים במדעי החיים חשיבות רבה לחוקרים ולקהילה המדעית.
בין נושאי הכנס:
- סקירה של החידושים ובעיקר החדשנות בתחום. לאחר הסקירה, ננהל רב-שיח בין בעלי עניין שונים לגבי השפעת השינויים על האינטראקציה ביניהם.
- כיצד מאגרי ידע גדולים (ביג-דאטה) ובינה מלאכותית יוכלו לתמוך בהגברת היעילות בשלבי המחקר והניסויים הקליניים? כיצד להיערך לסיכונים כגון איומי סייבר?
- תרפיות מתקדמות – היכן אנו מצויים במסע לפיתוח תרפיות מתקדמות? כיצד הפיתוחים החדשים הללו יעצבו את פני העתיד? ומהן דרישות הרגולציה בישראל לניסויים קליניים בתרפיות מתקדמות?
מרצים חשובים:
- הדס ביטרן, מנהלת חטיבת הבריאות, מיקרוסופט ישראל מחקר ופיתוח
- פרופ' רענן ברגר, מנהל המכון האונקולוגי, מרכז רפואי שיבא
אתר הכנס: https://www.stier.co.il/ct/
אתר רישום: https://eventbuzz.co.il/clinical
כנס ITTN – הכנס ה-6 של איגוד חברות מסחור הטכנולוגיה בישראל:
יושבות ראש משותפות: פרופ' תמר רז, מנכ"לית הדסית, חברת המסחור של בית חולים הדסה, קרן פרימור-כהן, מנכ"לית רמות, חברת היישום של אוניברסיטת תל אביב.
איגוד חברות מסחור ידע משמש כארגון הגג של חברות העברת הטכנולוגיה בישראל. חברות אלו מזוהות עם האוניברסיטאות ומוסדות המחקר הנודעים במדינה. הארגון מונה כיום 17 חברות מסחור.
האיגוד אמון על העברת הידע והטכנולוגיה לגופים מסחריים בתעשייה כדי להמשיך את המחקר והפיתוח של מוצרים. חברות מסחור ידע הן גשר בין מחקר לתעשייה, מצד אחד הן בקשר עם החוקרים והמחקרים במעבדות ומצד שני עליהם להיות בקשרים עסקיים עם גורמים בתעשייה. התהליך נעשה ע"י רישום פטנטים, עריכת חוזים, יצירת קשרים עם גופים מסחריים וחברות בארץ ובעולם. בכל חברת מסחור יש מחלקות כגון פטנטים, כספים, מחלקה משפטית ופיתוח עסקי. תמהיל כלל חברי הארגון הינו גשר לעולמות המחקר, החדשנות, ההייטק והתעשייה בארץ וגם בחו"ל.
כפי שעולה מדו"ח ITTN לשנת 2019, 166 אנשי המקצוע להעברת הטכנולוגיה שפעלו עבור 15 החברים ב- ITTN הניבו זרימת עסקה יוצאת דופן עם 500 הסכמי רישיונות ואופציות, 74% מתוכם עם חברות ויזמים ישראלים מקומיים. הפעילות המסחרית של חברות המסחור תורמת להאצה ויצירת מיזמים בהיקפים גדולים מאוד.
בשנה האחרונה הצטרפו חברי ITTN למאמץ הגלובלי העצום של הקהילה הרפואית, החברתית והעסקית להילחם במגפת COVID-19. בכנס ידווח על התפתחויות וחדשנות רבות, שיזמו במוסדות האקדמיים ובבתי החולים בישראל התורמים למאמץ להכיל ואף לרפא את COVID-19.
לכנס צפויים להגיע אנשי מקצוע בתחום הטכנולוגיות, מנכ"לי חברות המסחור, סמנכ"לי כספים, מנהלי תחום פטנטים, יועצים משפטיים, מנהלי פיתוח עסקי (שרובם Phd או מהנדסים), מנהלים מדרג ביניים וקובעי מדיניות ממשלתית.
בין נושאי הכנס:
- הכנס השנה מוקדש לצוות המקצועי של האיגוד, למומחים ולשותפים מכל התחומים. בכנס יוצע מבחר של סדנאות מקצועיות בפיתוח עסקי, ניהול IP, מימון וסוגיות משפטיות.
סדנה-
- ד"ר אייל דורון הוזמן להעביר למשתתפי הכנס כלים של חשיבה יצירתית וניהול יצירתי. המשתתפים מתנסים ומתרגלים אותם למול אתגרים ומכשולים מעולם העבודה והיומיום שלהם.
מרצים חשובים:
- Keynote: דוב מורן, מנכ"ל בקרן ההון סיכון גרוב ונצ'רס, המתמקדת בהשקעות "טכנולוגיה עמוקה".
- ד"ר אייל דורון, מתודולוג ארגוני, חוקר ומפתח חשיבה יצירתית.
- דרור בין, מנכ"ל רשות החדשנות
- קרין מאיר רובינשטיין, המנכ"לית והנשיאה של האיגוד הישראלי לתעשיות מתקדמות (IATI), ארגון הגג הישראלי לתעשיות ההיי-טק ומדעי החיים.
אתר הכנס: http://www.stier.co.il/ittn/
רישום: https://eventbuzz.co.il/ittn?lang=en
D&MDR – הכנס ה-2 למחקר ולפיתוח מכשור רפואי בישראל
יושבי ראש משותפים: גדי גינות, מנכ"ל Physio-Logic, ערן טולדו, CTO EVP & ,Sanara Ventures
מטרתו של הכנס לפיתוח מכשור רפואי בישראל להנגיש לעוסקים בפיתוח מכשור רפואי את הידע והמתודולוגיות העדכניים ביותר ולאפשר אינטראקציה מפרה ולמידה ממובילי דעה ומיטב העוסקים בתחום. הכנס פונה לקהילת המפתחים בתחום התוכנה והמכשור הרפואיים ומכוון להוות אקו-סיסטם למפגשים, למידה והעמקה בתחומים רלוונטיים לאנשי פיתוח. בכנס יתקיימו הרצאות מומחים פגישות אינפורמטיביות, דיוני פאנל וסדנאות אישיות ומעשיות עם מומחים מובילים בתעשייה.
כנס MDR&D 2021 מתמקד הפעם במתודולוגיות המו"פ החדישות ביותר והקשר שלהן לפיתוח מוצרים ולתקנות. השנה סדר היום מכוון לפיתוח מכשירים רפואיים מבוססי בינה מלאכותית אך אינו מתעלם מפיתוח חומרה.
מרצים חשובים:
- Keynote: ד"ר קירה רדינסקי, מייסדת ונשיאה, Diagnostics Robotics
- פרופ' זאב זלקנסקי, מנכ"ל NANO DROPS Ltd. יציג שילוב טיפות ננו – חלקיקים וטכנולוגיית טביעת קרנית לתיקון ראייה מידית
- דנה בר-און מנהלת בכירה, אחראית על קשרי אקדמיה בטבע
- שרי שנהב, מנכ"לית,פיליפס מדיקל סיסטמס טכנולוג'יס
תחרות סטארט-אפ:
במסגרת הכנס תתקיים תחרות סטרטאפים ע"י סנארה ונצ’רס, פלטפורמת ההשקעות המשותפת לטבע ולפיליפס. סנארה ונצ’רס עורכת זו הפעם השנייה תחרות למציאת מיזמים בתחום בריאות דיגיטלית, בריאות IT או מכשירים רפואיים. התחרות חוגגת טכנולוגיה ייחודית, חזון והישגים אשר מיוצרים על ידי טובי היזמים הישראלים בעולם מוצרי ושירותי הבריאות. הזוכה יקבל מימון של עד 1,000,000$ עם התחייבות לשנתיים כולל משרדים, חונכות מקצועית, וחשיפה בינלאומית.
שלושה כנסים בינלאומיים במדעי החיים ורפואה יתקיימו בישראל
אתר התחרות: https://www.sanaraventures.com/sanara-open/
אתר הכנס: http://www.stier.co.il/mdr-d/
אתר רישום: https://eventbuzz.co.il/mdrd?lang=en
בתמונה: גיל שטיר מנכל קבוצת שטיר צילום קונסטנטין גרוסמן