תקופת הקורונה והמעבר לעבודה מהבית הביאו גורמים שונים להספיד את מתחמי העבודה השיתופיים. סמנכ"לית השיווק של רשת מתחמי עבודה משותפים Urban Place, סטפני ברדה, שומרת על אופטימיות.
אופטימיות מהווה תיבול מנצח אצל כל בעל עסק אך במהלך שנת 2020 נגיף הקורונה הכה ללא שום הודעה מוקדמת את חיינו וחדר כמעט לא תחומי החיים. כמובן שהוא לא פסח על ענף מתחמי העבודה המשותפים. שנה זו תיזכר כאחת השנים המורכבות ביותר בתחום. המגיפה חתכה בעשרות אחוזים את תפוסת המשרדים – ושינתה לאלו הפזורים בארץ את התכניות העתידיות בין רגע – כמובן שמי שידע באותה תקופה לבצע את ההתאמות הנדרשות נשאר עם הראש מעל המים ובשנה הנוכחית יכול כבר עתה ליהנות מטרנד מתחמי העבודה ממשותפים שחוזר לאופנה, ובגדול. מהן הסיבות לכך? ככל הנראה הרבה יותר פשוטות ממה שתיארתם לעצמכם.
הרבה יותר מחברו הטוב של האדם – בין כל המשימות, עומס העבודה ושגרת היום, כשלפתע מגיח בין רגליך הולך על ארבע בדמות כלב שתופס את כל תשומת הלב – זה מראה שאי אפשר להישאר אליו אדיש. בין אם זו הפעם הראשונה שפגשתם אותו או הפעם ה-100. מעבר לכל הליטופים – הנוכחות של הכלבים במתחמי העבודה המוסיפים תורמת לתחושת היצירתיות, הרוגע, השלווה. ובסופו של דבר כשאדם מרגיש נינוח במקום עבודתו ויש משהו במהלך היום שתורם לכך פעם אחר פעם אז האפקטיביות של עבודתו תהיה מירבית. על הנביחות מדי פעם כבר אפשר להתגבר.
זו לא פיג'מה – איזו תחושה נפלאה זו פתאום לשתות את כוס הקפה הראשונה של היום או זה של הבוקר המאוחר לצד קולגות לעבודה והפעם לא עם בגדים ביתיים ובין ארבע קירות בתחושה של בדידות. רוב הסיכויים שגם אתם יותר אנשים של תה או מאוהבים בביתכם – היציאה מהבית עם בגדים שבחרתם במיוחד ושיחות הקפה עם הממברים החדשים או חבריכם לעבודה הן חלק בלתי נפרד מיום העבודה. בין אלו שיחות עומק או שיחות על כלום ושום דבר. אלו רגעים שלא באמת ניתן לחוות אותם דרך אימוג'י בוואטסאפ וכמובן שלא דרך אפליקציית הזום שהפכה לאורחת קבוע כמעט אצל כל אחת ואחד מאיתנו. לפעמים שתיית כוס קפה עשויה להוות הזדמנות נפלאה מבחינה עסקית בשל העובדה שנמצאות במתחמים ברחבי הארץ חברות ועסקים ממגוון תחומים – וזאת הן מבחינה נטוורקינג והן מבחינת הזדמנויות לקבלת השראה מקצועית או אישית.
חוק חיוך חובה – פשטות והיחס שבין אדם לחברו הם בסופו של דבר מה שיגרום לתחושת נינוחות ואושר במקום העבודה אך לעיתים נתינת האקסטרה לממברים מהווה חיבוק דוב עבור הממברים ללא ספק. בין אם אלו: שיעורי היוגה (עם הכלבים), חדר הכושר, המסאז'ים בהפתעה, ה- HAPPY HOUR . ואיך אפשר לא לחייך בצורה כזו?
לא הכול עניין של כסף – אלו שהשכילו לחשוב על הממברים כחלק מרכזי בקהילה שהם בונים ידעו לבצע את השינויים הארגוניים המואצים עבורם – הסכמי ההצטרפות הגמישים היוו נדבך מרכזי והעידו על המשך שינוי גישה חיובי מצד בעלי מתחמי העבודה המשותפים והממברים ראו זאת בעין חיובית ותומכת – שהעידה על צעד של כתף תומכת מבחינה חברתית וכמובן מבחינה כלכלית עבור אותה חברה או אותו בעל עסק קטן כגדול.
הבית חוזר להיות בית – אין ספק שעבודה מהבית תישאר עימנו אך לאחר הסתגרות ממושכת בבתים. אנשים התגעגעו אל הקהילתיות, לתחושת החזרה לחיים, לאינטנסיביות של היומיום. יותר מדי זמן הורגשה סיטואציה של ים יבשה שבה אזרחי המדינה היו יכולים לצאת מהבית כשאומרים – וימים ואף שעות לאחר מכן היו צריכים לחזור אליו. לפתע הבית חוזר להיות מקום המגורים שכל כך התגעגעו אליו ומקום העבודה חוזר להיות הבית השני, ובינינו? גם התחושה הזאת של לחזור מן העבודה אחרי יום עבודה ארוך היא משהו שקשה לעשות את ההפרדה בזמן עבודה מטרים אחדים מהמיטה.
נראה כי שנת 2021 תביא איתה ללא ספק לפריחה מחודשת של מתחמי עבודה משותפים. מעבר לאופטימיות הגמישות המחשבתית במרבית תחומי החיים היא מה שעלולה להוסיף – החל מבעל עסק שאומר בוקר טוב תוך כוונה אמיתית לאמירתו ועד האהבה לעבודתך מתחילת היום ועד לסופו – הרי בסופו של דבר גישה מעניקה את ההבדל בין הרצוי למצוי.
מתחמי עבודה משותפים – מתחם Urban Place צילום אורית בן חיים