Deepchecks, חברה ישראלית העוסקת בבדיקה ובניטור של מערכות למידת מכונה (Machine Learning), בוגרת התוכנית של Intel Ignite, תוכנית ההאצה לסטרטאפים של אינטל, חושפת השבוע את המוצר החדש שלה הפונה בעיקר לדאטה סיינטיסטים, בתצורה של קוד פתוח. המוצר מאפשר לכל חברה להשתמש בו באופן חופשי ולמזער את התקלות והטעויות להן עלולה לגרום מערכת הבינה המלאכותית. מערכות מסוג זה נהיו יותר ויותר נפוצות בתעשייה בשנים האחרונות, ועל כן יש צורך בפיתוח כלים ומערכות שילוו אותן ויוודאו שהן מתפקדות היטב.
החברה בנתה מוצר שמסייע לארגונים לנטר בצורה חכמה את המודלים שכבר משמשים את הלקוחות שלה, כמו למשל: הערכת הסיכון בעת מתן הלוואה, הערכת השווי העסקי של צרכן עבור חברת e-commerce, תמצות אוטומטי של טקסטים מתוך רשומות רפואיות וכו', במטרה להתריע בפני אותו ארגון כאשר המודל שלהם לא עובד כשורה.
לאחר עבודה עם מגוון חברות, התברר כי הרבה מהבעיות ניתנות לזיהוי עוד לפני שמודל למידת המכונה עולה לאוויר, כלומר כבר בשלב המחקרי. תובנות אלו הובילו את החברה לפתח כלים גם לשלבים הקודמים להעלאת המודלים לפרודקשן, כדי לאפשר מתן פתרון שלם ומקיף בתחום של ולידציית מודלים.
"קיימת בעיית אמון במערכות AI שגורמת להרבה בעיות שונות", מציין פיליפ טנור, מנכ"ל Deepchecks. "פעם בני אדם היו מקבלים את ההחלטות בעצמם, תוך שילוב אינטואיטיבי בין שיקולים כלכליים ושיקולים נוספים כגון אתיקה, פשטות, וכו׳. כיום, כאשר מערכות מבוססות-דאטה פוגשות את החיים האמיתיים, צצות המון בעיות. במקומות בהם התחילו להשתמש ב-AI ללא מנגנוני ההגנה הנחוצים, התעוררו בעיות משמעותיות הנובעות ממגוון גורמים: מידע לא נקי, הטיות בדאטה, וכו׳. אפילו פרוייקטי דגל של חברות ענק ספגו פגיעה קשה בגלל מנגנוני בקרה לא אופטימליים על מערכות ה-AI שלהן״
בניגוד למוצרים אחרים בתחום, המוצר החדש של החברה אותו היא משיקה בימים אלה יהיה זמין בחינם ב-GitHub כחבילת python. בתוך כמה דקות משתמשים יכולים להוריד אותו, להריץ שורות קוד בודדות ולקבל בדיקה מקיפה של המודל והדאטה בו נעשה שימוש במהלך אימון המודל. מדובר על בשורה משמעותית למשתמשים, שכן בארגונים רבים תהליך בדיקה זה נעשה בצורה לא שיטתית, או שנעשה במסגרת תהליך בדיקה ארוך וידני על ידי דאטה סיינטסים ותיקים שמצויים בין כה וכה במחסור.
״אנחנו מקווים שפתיחת החבילה לתצורה של קוד פתוח תוכל לקדם משמעותית את קהילות ה-machine learning גם בישראל וגם ברחבי העולם. באופן פרדוקסלי, אנחנו רואים שככל שיש מנגנוני בקרה ברורים ומסודרים יותר, הפרויקטים מתקדמים בקצב מהיר יותר – בעיקר כי ההנהלה מרגישה בנוח לשים ׳רגל על הגז׳ עם הטמעת פרויקטים חדשים״ אומרת שיר חורב, ה-CTO של Deepchecks.
Deepchecks הוקמה בסוף 2019 על ידי פיליפ טנור ושיר חורב, בוגרי תוכנית "תלפיות", בסיועו של פרופ' ליאור רוקח, מומחה לכריית מידע ולמידה חישובית מאוניברסיטת בן גוריון. ככל שמערכות בינה מלאכותית (AI) מתחילות לעבור משלבי ה״ניסויים ומחקר״ להשתלבות במערכות אמיתיות, נהיה יותר ויותר ברור שיש להן אתגרים ייחודיים בתחומי הבדיקות וה-QA שלא היו בעבר. חברת Deepchecks מציעה מערכת אלגוריתמית מקיפה לזיהוי ותחקור של התקלות הייחודיות למערכות AI, אשר משתלבת עם התשתית ההנדסית של מערכות קיימות וכמעט לא דורשת התאמות. בימים אלו Deepchecks משחררת כלי open source לקהילה, אשר בנוי להרצה אוטומטית של test suites על מערכות לומדות כבר בשלב האימון. עד כה גייסה החברה 5.5 מיליון דולר ממשקיעים שונים, ביניהם: Grove Ventures, Hetz Ventures ומאיר בראל.
Intel Ignite היא תוכנית בת 12 שבועות בה משתתפים 10 סטרטאפים מגוונים וייחודים בשלבים המוקדמים שלהם. החברות שמשתתפות בתוכנית זוכות לליווי מקיף מאינטל ומומחים מובילים ומקבלות גישה למובילים טכנולוגיים ועסקיים באקו-סיסטם הישראלי, נתיב מועדף אל המשקיעים הטובים ביותר, וכן את הידע והמשאבים של אחת מתוכניות הסטרטאפים המאתגרות והתחרותיות ביותר בעולם. למידע נוסף, בקרו בכתובת http://www.intel.com/ignite.