נשיא ומנכ"ל PayPal: "עוד 10 שנים לאף אחד כבר לא יהיה כרטיס אשראי"

דן שולמן צילום paypal
דן שולמן צילום paypal

"אני חושב שאנחנו עומדים בפני תקופה מדהימה של שינוי בתחום הפינטק. בעוד 10 שנים לאף אחד כבר לא יהיה כרטיס אשראי או כרטיס דביט. כל התשלומים יעברו באמצעות הטלפון או בעזרת צ'יפים שיוצמדו לגוף. זה לא אומר שהאשראי הולך להעלם רק צורת השימוש בו תשתנה. נקודות המכירה גם הן ישתנו. העתיד יהיה דינמי באופן יוצא מן הכלל – לדעתי בחמש השנים הבאות נראה בעולם הפיננסי שינוי גדול יותר ממה שראינו ב-30 השנה האחרונות",  כך אמר דן שולמן, נשיא ומנכ"ל ענקית התשלומים הגלובלית PayPal בראיון ששודר בוידאו לבאי כנס החדשנות וההשקעות הבינלאומי, Axis Tel Aviv 2022, שנערך ביום ג' במרכז פרס לשלום וחדשנות, זו השנה ה-9 ברציפות.

לדברי שולמן, "קריפטו זה הדבר המרגש הבא – הוא ישנה את עולם הפיננסים ויהפוך את העולם למהיר יותר וזול יותר באמצעות טכנולוגיות אשר יגדירו מחדש את תחום התשלומים ויקדמו אותו. אנחנו בוחנים את האפשרות להנפיק Stable coin , אך לא נעשה זאת מבלי ללכת יד ביד עם הרגולטורים. אני חושב שיש אחדות דעות בין גופי הרגולציה השונים ברחבי העולם לגבי הצורך לתת לחדשנות בתחום הקריפטו להתפתח אבל שצריך לעשות זאת באופן אחראי. זה דבר בסיסי לכל נותן שירותים פיננסים ולכל חברת פינטק להיות מסוגל לעבוד יד ביד עם הרגולטורים".

לאחר שהזכיר את ביקוריו מגיל צעיר בארץ ודיבר על האופן בו השפיע עליו העיסוק בקרב מגע, אותו הוא מתרגל כבר 40 שנה, ואמר "קרב מגע לימד אותי איך להישאר רגוע גם תחת לחצים עצומים ואיך להישאר צנוע ואותנטי ולכבד כל אחד", אמר נשיא ומנכ"ל PayPal.

שולמן, נשיא ומנכ"ל PayPal התייחס גם לפעילות החברה בישראל ואמר "יש לנו 18 צוותים פונקציונליים שעובדים במגוון רחב של תחומים בישראל, זו לא התמחות אחת. יש כמות גדולה של טאלנטים בישראל. אני חושב שהקהילה הטכנולוגית בישראל היא אחת המתקדמות בעולם והרבה מזה מגיע מהצבא, זה פשוט מקום עם גישה של Can Do ועם פילוסופיה של – אוקיי אין לנו ברירה אנחנו חייבים לעשות את מה שצריך על מנת לנצח, ועושים זאת עם כמות אדירה של משמעת וכמות אדירה של מומחיות בהרבה מטכנולוגיות ה-AI שכל כך חשובות בעולם כיום. אני מאושר מכך שאנחנו מגדילים את הנוכחות שלנו בישראל ואנחנו מתכוונים להתרחב עוד"

דובר מרכזי נוסף בכנס היה עבדלוואהד ראחאל, מנכ"ל משרד התעשיה והמסחר של ממלכת מרוקו, שעמד בראש משלחת רשמית של אנשי עסקים ויזמים ממרוקו. בפתח דבריו אמר ראחאל "אני שמח להיות פה איתכם בפעם הראשונה שלי בישראל – אך לא האחרונה. אנחנו חייבים לעבוד יחד עכשיו על מנת לנצל את ההזדמנויות הרבות לשתי המדינות, שמביאים עמם הסכמי אברהם שנחתמו לפני יותר משנה וההסכם לשיתוף פעולה בכלכלה ובסחר שנחתם בין המדינות לפני כחודש. יש הרבה דברים שאנחנו יכולים ללמוד מהאקוסיסטם הישראלי ויש הרבה דברים שאנחנו יכולים לתרום לישראל.

"מרוקו היא מדינה שמהווה את השער הגדול ביותר בין אפריקה לאירופה, אשר מתאפיינת ביציבות פוליטית, בקרבה לשווקים מרכזיים ובאוכלוסיה צעירה ומשכילה. הצעירים המוכשרים שלנו יוצרים סטארטאפים מצליחים במגוון רחב של תחומים ובזכות ההקלות הרגולטוריות יש במרוקו פריחה של תחום ה-IT. ב-5 השנים הקרובות יהיו עוד 30,000 עובדים מקצועיים בסטארט-אפים טכנולוגיים. אני רואה כר נרחב לשיתוף פעולה בין הידע הטכנולוגי הרב שנצבר בישראל לבין המהנדסים המרוקאים".

השנה שוב נערך כנס Axis Tel Aviv  פנים אל פנים, מאז שפרצה מגיפת הקורונה, והפגיש יותר מ-50 משקיעים בכירים מקרנות הון סיכון ותאגידים בינלאומיים מובילים, עם יותר מ-70 סטארט-אפים ישראלים המפתחים טכנולוגיות חדשניות. מהם נבחרו 15 סטארטאפים בולטים לערוך Pitch לפאנל משקיעים ב-4 התחומים שבהם התמקד הכנס: תנועה (Mobility), קמעונאות (Retail/ e-Commerce), פינטק (Fintech)  וטכנולוגיות בריאות וספורט ( Health & Spots tech).

קרנות הון סיכון ותאגידים בינלאומיים בולטים שהשתתפו בכנס: P&G ,GM Ventures, Volkswagen , APX,  Swatch, Rio Tinto, Applied Ventures, Garmin, BAT, Swatch, Fox Rothschild, NRW  ועוד.

חיישנים עם צ'יפים מפלסטיק ותשתיות פינטק מהפכניות

לדברי אד פרנק, מנכ"ל Axis Innovation: אנחנו גאים ושמחים לארח שוב פנים אל פנים מאות משתתפים בכנס הדגל השנתי שלנו שמחבר בין משקיעים בינלאומיים שהגיעו השנה מ-15 מדינות ובין סטארטאפים בולטים ופורצי דרך מישראל שרוצים לפרוץ קדימה. אין תחליף לעשיית עסקים ברמה האישית".

סטארט-אפים בקדמת הטכנולוגיה הישראלית

בין 15 הסטארט-אפים שנבחרו לערוך פיצ'ים למשקיעים:  Mov.AI המפתחת מערכת הפעלה רובוטית שמספקת ליצרניות רובוטים אוטונומיים את כל הכלים הדרושים לבנייה והפעלה של רובוטיקה באיכות גבוהה ומבוססת בינה מלאכותית. C2A ספקית פתרונות סייבר לתשתיות רכב ותחבורה. Ezmems סטארטאפ שפיתח צי'פ פלסטיק אינטגרלי חדשני וראשון מסוגו המיועד לשימוש בתעשיות הרכב, המדיקל, החקלאות, המזון, הגז והמים ועוד. Exberry סטארטאפ מתחום הפינטק שמפתח תשתיות דיפ-טק מהפכניות למסחר בבורסות, בבנקים, בזירות מסחר ובנכסים דיגיטלים שונים. EVR Motors  סטארטאפ שפיתח מנוע חשמלי ייחודי שקטן בחצי וזול באופן משמעותי מהמנועים הקיימים כיום.   

אהבתם ? שתפו

רוצים לקרוא עוד ?