איל וולדמן וסטלה הנדלר משקיעים בחברת הפינטק הדג'וויז

איל וולדמן מייסד ומנכל מלאנוקס לשעבר צילום באדיבות מלאנוקס
איל וולדמן מייסד ומנכל מלאנוקס לשעבר צילום באדיבות מלאנוקס

איל וולדמן, מנכ"ל ומייסד מלאנוקס לשעבר (שנמכרה לאנבידיה) וסטלה הנדלר, מנכ"לית בזק לשעבר מצטרפים כמשקיעים בחברת הפינטק הדג'וויז (HedgeWiz), שבנתה מערכת טכנולוגית חדשנית, זולה ומהירה במיוחד להעברות מט"ח, המיועדת לשוק העסקי. החברה גייסה תוך כשנה מעל ל-100 חברות בינלאומיות, רובן אירופאיות, שמשתמשות במערכת אשר נותנת פתרון ייחודי לחברות עסקיות. הדג'וויז התפרסמה לאחרונה גם בזכות הפתרון הייחודי שהיא מציעה להעברת כספים לאוקראינה.

הדג'וויז שהוקמה ב-2016 על ידי פבל סויפר, שמשמש כמנכ"ל, ד"ר אדם רויטר שמשמש כיו"ר וייסד גם את חברת חיסונים פיננסים ורנן מיטלפונקט, גייסה בסבב האחרון כ-2.5 מיליון דולר לפני הכסף, מהם כחצי מיליון דולר (20 אחוז) השקיע איל וולדמן, 150 אלף דולר השקיעה סטלה הנדלר והיתרה על ידי משקיעים פרטיים נוספים. בסה"כ גייסה הדג'וויז מיום היווסדה כ-5 מיליון דולר.

איל וולדמן, שהפך כעת למשקיע הגדול בחברה וגם הצטרף לדירקטוריון הדג'וויז, אמר: "אני מאמין שכל חברה ישראלית או זרה צריכה שיהיה לה את המערכת הנהדרת של הדג'וויז". סטלה הנדלר הוסיפה כי נכנסה כמשקיעה בחברה כי "יש כאן פלטפורמה ייחודית שנותנת פתרון לכשל שוק בתחום העברת כספים בין עסקים וגופים בשווקים הבינלאומיים, עם פוטנציאל לצמיחה בקצב גבוה". השניים שהצטרפו בסבב הנוכחי, חברו לשורה של משקיעים בולטים בחברה, בהם: שבתאי אדלרסברג, יו"ר ומנכ"ל אודיוקודס, שנסחרת לפי שווי של כמיליארד דולר, יעקב קוטליצקי, שמכר את חברת ויסוניק ב-2011 ב- 100 מיליון דולר ועוד.

לדברי פבל סויפר, מנכ"ל הדג'וויז: "הפתרון שלנו כולל פלטפורמה מאוחדת להתנהלות בינלאומית רב מטבעית באמצעות ספקי נזילות מובילים, שמאפשרת לעסקים לבצע פעולות של גידור סיכוני מטבע במידת הצורך וגם לקבל ולשלם תשלומים גלובליים. יש לנו פתרון גם למקרה כמו שקורה כעת באוקראינה: העובד והמעסיק פותחים חשבון על גבי הפלטפורמה וכך האוקראינים יכולים לקבל גישה לכסף גם אם הרוסים סוגרים להם את מערכת הבנקאות המקומית".

יצוין כי סויפר נחשב לאחד המומחים הישראלים המובילים בתחום המט"ח וכחלק משירותו כקצין באמ"ן בין השנים 2006 – 2010, לקח חלק מרכזי במאמץ המדיני הישראלי להשית סנקציות כלכליות על איראן.

ד"ר אדם רויטר, יו"ר החברה, מעריך כי "הצטרפותם של משקיעים כה חזקים לחברה יוביל לגידול בפעילותה של הדג'וויז, אשר הצורך בשירותיה מוחשי כעת מאי-פעם כאשר נוצר סרבול בהעברות מט"ח ברחבי העולם" ומסביר כיצד פועל הפתרון שמציעה החברה: "הפלטפורמה שלנו יודעת לייצר אופטימיזציה ע"י מציאת המסלול הכי מהיר והכי זול להעברת הכספים ישירות למדינת היעד דרך התממשקות לשותפים שלנו, שהם גופים פיננסיים מפוקחים המתמחים בהעברות מטבע, גופים המכונים 'ספקי נזילות' ".

חיסכון משמעותי בעלויות ובזמן העברות הכספים

תחום העברות המט"ח הבינלאומיות ללקוחות עסקיים נחשב מאז ומעולם למיושן, מורכב מאד, סובל מטעויות של העברות כספים למקומות לא נכונים, מעלויות עסקה גבוהות במיוחד, סרבול וחוסר שקיפות. מערכת הסוויפט שהיא לב המערכת העולמית היא כבר בת 49 שנים. הנהלות כספים נאלצות להקדיש זמן יקר לפעולות שהיו אמורות להיות מהירות ופשוטות.

ייחודה של המערכת של הדג'וויז, מעבר להיותה ידידותית למשתמש, היא יכולתה לייצר אופטימיזציה על ידי איתור המסלול המהיר והזול ביותר להעברות מט"ח בין מדינות. בכך היא חוסכת עד כ-90% מעלויות ההעברה שגובים הבנקים ומצמצמת את זמן ההעברה בכ-70%. בנוסף, המערכת יודעת להתממשק למערכות ה -ERP של הלקוחות, לאפשר מס"ב בתשלומי מט"ח Mass Payments, לבצע המרות מטבע ולאתר טעויות שנעשות ע"י עובדי הנהלות הכספים עקב הקלדות שגויות, פרטי לקוחות שגויים ועוד.

בנוסף למערכת זו, החברה בנתה מערכת אוטומטית לניהול סיכוני מטבע שזכתה לפרסים בינלאומיים ונחשבת לטובה מסוגה בעולם. מערכת זו תאפשר ללקוחות החברה המעבירים כספים גם לבצע גידורים של חשיפות המטח שלהם. למעשה הדג'וויז בנתה מערכת המשרתת בממשק יחיד את שלושת התחומים של המט"ח בעולם: העברות מטבע, המרות וגידורי מטבע.

לאתר החברה hedgewiz.co.uk

אהבתם ? שתפו

רוצים לקרוא עוד ?