ממיפוי חברות האינשורטק הישראליות שגייסו השקעות בשלושת הרבעונים הראשונים של 2021, אשר ערכה דקלה וגנר, המייצגת בישראל את ענקית ביטוח המשנה הגרמנית Munich RE , ומובילה את תחום איתור הטכנולוגיות והחדשנות בישראל, עולה כי כלל ההשקעות בסטארט-אפי אינשורטק בישראל, 28 במספר, הסתכמו ב- 1.5 מיליארד דולר. מרבית העסקאות (14 סכ"ה) נעו בטווח של 11 ל- 40 מיליון דולר והגיעו לכדי 1.2 מיליארד דולר. רוב העסקאות, נמנו על סיבובי A ו- B והגיעו מקרנות הון סיכון ישראליות ובינלאומיות גם יחד. בנוסף, כוללת המפה דגימה של 8 השקעות בחברות שאינן שייכות לאינשורטק הקלאסי אולם מפתחות טכנולוגיות שיכולות לתרום לענף הביטוח, ויחד איתן מסתכמות ההשקעות, בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, ב- 2.1 מיליארד דולר.
האקו-סיסטם של חברות האינשורטק הישראליות כולל כ- 100 חברות אינשורטק פעילות, ומהווה בית לחדי קרן כמו למונייד והיפו אינשורנס. "רק לפני 3 שנים היה צריך להראות ליזמים ולקרנות את הפוטנציאל הטמון בעולם הביטוח ולשכנע אותם להיכנס לתחום" אומרת וגנר, "אולם היום הגישה השתנתה וניתן לומר באופן וודאי כי 2021 היתה השנה הטובה ביותר של תעשיית האינשורטק הישראלית."
מתהליך המיפוי עולה כי החברות המובילות את השוק ממשיכות לגדול, כמו למשל, נקסט אינשורנס עם גיוס של 250 מיליון דולר בסיבוב E, ו- At-Bay עם 205 מיליון דולר בסיבוב D. גם הנפקות גדולות בבורסה נרשמו השנה, כמו לדוגמא ההנפקה של היפו בבורסת ניו יורק, תחת וולואציה של 5 מיליארד דולר.
"הפופלריות של מודל ה- MGA Managing General Agents)) גדלה השנה, עם השקעות בגובה 1 מיליארד דולר המתפזרות על פני 9 עסקאות, ופופולריות זו צפויה עוד להתחזק" אומרת וגנר ומסבירה כי יזמים רבים נמשכים לתחום בעקבות ההצלחה של חברות הענק. "אחת השאלות שעולות היא האם מודל ה- MGA באמת משנה את כללי המשחק בשוק והאם בעתיד יהפוך לכלי רווחי גם עבור חברות הביטוח וביטוחי המשנה ולא רק עבור המשקיעים".
הסטארט-אפים GeoX , OKO ו- Previsico אשר גייסו גם הם השקעות בשנה החולפת מצביעים על טרנד נוסף – עלייה בשימוש בהדמיות מרחביות ותמונות לוויין. "מדובר בטרנד עולמי הבא לידי ביטוי גם בישראל עקב עליית הנגישות למידע מסוג זה והירידה בעלויות. הדאטה שנאספת באמצעים אלו משמשת לצורך תהליכי חיתום או טיפול בתביעות" אומרת וגנר.
במפה כאמור, ניתן למצוא גם 8 חברות שעניינן צמצום סיכונים (Risk Mitigation). חברות אלה אינן נמנות בהכרח עם האקו-סיסטם של הביטוח, אך כמי שמפתחות טכנולוגיות מתקדמות לאיסוף וניתוח דאטה, יש להן פוטנציאל לפתח הצעת ערך לתחום הביטוח. הרלוונטיות שלהן עולה גם בעקבות המעבר המאפיין היום את השוק, מגישה של הגנה (חיתום פאסיבי) לגישה של מניעה וחיזוי סיכונים (ניהול סיכוים פרואקטיבי).
"ישראל תמיד היתה חממת גידול לסטארט-אפים בשלבים מוקדמים, והמגמה חוזרת על עצמה גם בשוק האינשורטק. סטארט-אפים רבים בונים את היכולות שלהם בתוך גבולות ישראל, מגייסים כסף ראשוני, ואז יוצאים לחפש אפיקי צמיחה מחוץ לישראל. אנחנו בהחלט בדרך להיות מעצמת פינטק. שוק האינשורטק המקומי עובר תמורות והתפתחויות שעברנו בעבר עם שוק הסייבר בישראל עד הפיכתנו לסייבר ניישן. אני מעריכה כי שוק האינשורטק נמצא בדקה ה- 90, ממש לפני צמיחה מטאורית, ממש כמו שוק הסייבר לפניו" מסכמת וגנר.
קבוצת Munich Re היא מובילה עולמית בתחום ביטוח המשנה, עם סניפים ברחבי העולם. החברה נוסדה לפני 141 שנה בגרמניה והמטה שלה שוכן במינכן. בשנת 2020, החברה ביצעה השקעות בגובה של 233 מיליארד יורו ופרמיות כתובות בשווי של 55 מיליארד יורו נטו. החברה נסחרת בבורסה הגרמנית ונחשבת לאחד מעמודי התווך של הכלכלה הגרמנית.
דקלה וגנר, מייצגת את החברה בישראל מזה 3.5 שנים, ומובילה את תחום איתור הטכנולוגיות והחדשנות בארץ.