חברת הסטארט אפ Ripe-Guard, המפתחת מערכת לניבוי חיי מדף של פירות וירקות, הודיעה היום על גיוס על גיוס Seed בהיקף של כ 3 מיליון שקלים. את הסבב הובילו חממת טרהלאב והרשות לחדשנות. חברת Ripe-Guard הוקמה לפני כשלושה חודשים על ידי ד"ר שאול נשיץ (חוקר ראשי) ואיתמר לופו (מנכ"ל).
הטכנולוגיה של רייפגארד מאפשרת צמצום הפחת העצום בשוק הפירות והירקות העולמי. המערכת של החברה עוסקת בניבוי מועד ההבשלה ומועד הריקבון של פירות וירקות. בעזרת המערכת ניתן לייעל את שרשרת הערך בקרב קניינים, קמעונאים וצרכנים.
לדברי איתמר לופו, מנכ"ל Ripe-Guard: "אחד הדברים שגורמים לתסכול בקרב קמעונאים המחזיקים פירות וירקות או צרכנים שכבר רכשו אותם היא העובדה שלא ניתן לאכול את הירק או הפרי ונאלצים לזרוק אותו לפח מכיוון שהוא לא מבשיל או נרקב (לדוגמא אבוקדו שלא מבשיל או מלפפון שנרקב אחרי יומיים). הבנה מראש של מועד הבשלות של פירות וירקות מסייעת לנהל נכון יותר את שרשרת הערך ולחסוך הון ומשאבים רבים לקמעונאים, לצרכנים ולכדור הארץ".
הכסף אותו גייסה החברה מיועד לפיתוח מערכת לניבוי חיי מדף של פירות וירקות וכן לגיוס של עובדים נוספים לחברה בתחום ניהול פרויקטים, הנדסת מכונות והנדסת תוכנה.
המדען הראשי במשרד הכלכלה והתעשייה, ד"ר עמי אפלבום, הוא ראש רשות החדשנות, והוא עומד בראש מועצת המנהלים של הרשות, המונה שמונה חברים ובהם שלושה נציגים מהתעשייה הפועלים כנציגי ציבור. דרור בין, לשעבר מנכ"ל חברת RAD, הוא מנכ"ל רשות החדשנות.
הרשות מאורגנת במבנה של זירות חדשנות. זירות אלו מוכוונות משימה ולקוח, והן כוללות "ארגזי כלים" ייחודיים, המציעים מענה מותאם, כולל ומקיף לצרכים המשתנים של לקוחותיהן: יזם היי-טק בתחילת הדרך, חברה בוגרת המפתחת מוצרים או תהליכי ייצור חדשים, קבוצת מחקר אקדמית המבקשת להפוך תגלית למוצר, חברת ענק רב-לאומית זרה המעוניינת לשתף פעולה עם חברות מקומיות, חברה ישראלית המחפשת שווקים חדשים בחו"ל, בעל מפעל ותיק מתחומי הייצור המתקדם השואף לרתום חדשנות אל מנועי הצמיחה של מפעלו, ועוד.
בתמונה: איתמר לופו צילום יחסי ציבור