Voyage81 נרכשה על ידי חברת  IL MAKIAGE ב-40 מיליון דולר

צילום יח"צ

חברת Voyage81 נרכשה על ידי חברת  IL MAKIAGE. מדובר ברכישה של חברת הזנק דיפטק מבוסס בינה מלאכותית בתחום ה-computer vision. על פי הודעת החברה, Voyage81 נרכשה לאחר שהיא החברה הראשונה בעולם שפיתחה טכנולוגיה מוגנת-פטנט מבוססת אלגוריתמים המאפשרת שחזור מידע היפרספקטרלי (חישה מרחוק) ממצלמות טלפונים חכמים. סכום הרכישה מוערך ב- 40 מיליון דולר

בטרם Voyage81 נרכשה השקיעו בה קרנות הון הסיכון True Ventures  Maniv Mobility,, iAngels ו- Nextgear Ventures.  

Voyage81 היא החברה הראשונה והיחידה בעולם שפיתחה אלגוריתמיקה מוגנת-פטנט המאפשרת לשלב יכולת ראיה היפרספקטרלית בסמארטפונים, יכולת המאפשרת לנתח את תכונות החומר המצולם. התוכנה של Voyage81 יכולה לשחזר מעל ל-30 ערוצים של מידע היפרספקטרלי מתמונות RGB שצולמו באמצעות מצלמות הסמארטפונים הקיימות.

לצד יכולת הראיה ההיפרספקטרלית שהינה מבוססת תוכנה, בימים אלו עובדת Voyage81 בשיתוף עם יצרני הסמארטפונים הגדולים בעולם על פיתוח פתרון משולב חומרה, שיחד עם יכולות התוכנה ההיפרספקטרלית של החברה, יאפשר שיפור משמעותי באיכות תמונות המצולמות בתנאי תאורה נמוכים.

התוכנה אותה פיתחה Voyage81 מסוגלת בין היתר למפות ולנתח תכונות ומאפייני עור, לזהות זרימת דם באזור הפנים, וליצור מפות מלנין והמוגלובין באמצעות תמונת RGB פשוטה ממצלמת הסמארטפון. טכנולוגיה זו תאפשר למנף את מצלמות הסמארטפונים של המשתמשים ולספק יכולות אבחנה והתאמה אונליין מתקדמות למשתמשי IL MAKIAGE וכן למותגים העתידיים של החברה אשר הראשון שביניהם יושק בתחילת 2022.

IL MAKIAGE אשר הושקה בארה"ב ב-2018, היא אחת מחברות האונליין הצומחות ביותר בארה"ב. החברה מפתחת טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית אשר מחברת בין צרכנים לבין מוצרי ביוטי על ידי אבחנה והתאמה פרסונלית אונליין. בתוך שלוש שנים מאז השקתה בארה"ב, ל-IL MAKIAGE עשרות מיליוני משתמשים בפלטפורמה המקוונת אותה פיתחה החברה והיא מדורגת כחברת הביוטי הצומחת ביותר בארה"ב בשנתיים האחרונות.

הרכישה תאפשר ל-IL MAKIAGE להשתמש ביכולות ההדמייה ההיפרסקטרליות מוגנות הפטנט של Voyage81 כדי לחזק עוד יותר את המוצרים הטכנולוגיים והאלגוריתמים הקיימים שפיתחה החברה.

מנכ״ל ובעל השליטה ב-IL MAKIAGE, אורן הולצמן, אמר כי "במקביל לשיפור והמשך בנייה של יכולות הבינה המלאכותית שלנו, במהלך השנתיים האחרונות חיפשנו חברות בתחום ה computer vision -עם טכנולוגיה שיכולה להתאים לקטגוריות הביוטי וה-wellness. לצורך כך נפגשנו עם עשרות סטארטאפים בתחום אך לא ראינו טכנולוגיה שתהיה חזקה מספיק כדי לממש את המטרות שלנו, עד שפגשתי את ניב ובועז המייסדים של Voyage81. צירוף טכנולוגיית הראייה הממוחשבת ההיפרספקטרלית של Voyage81 והצוות הטכנולוגי החזק שלהם לצוותי הטכנולוגיה והדאטה שלנו יוצרים סינרגיה יוצאת דופן ויתרמו תרומה אדירה לעתיד החברה, ללקוחות שלנו, ולתעשייה שלנו בכלל".

Voyage81 נוסדה ב-2019 על ידי המנכ"ל ניב פרייס, לשעבר ראש מחלקת אלקטרו-אופטיקה ביחידה 81 של אגף המודיעין בצה"ל, ד"ר בועז ערד (CTO), מוביל עולמי בחקר התחום ההיפרספקטרלי, ד"ר רפי גידרון, יזם הייטק סדרתי (Chromatis Networks, שנמכרה ל- Lucent) ועומר שוורץ, דוקטור לאבטחת סייבר המוביל את תחום התוכנה בחברה.

מייסדי Voyage81, ניב פרייס, ד"ר בועז ערד ועומר שוורץ, ימשיכו להוביל את החברה ולצד זאת ישמשו בתפקידי הנהלה בכירים ב-IL MAKIAGE – פרייס ישמש כ- CTO של IL MAKIAGE, ד"ר ערד ישמש Chief Vision Officer ושוורץ כ- VP Information Security.

"כשפגשנו את אורן, היינו ממוקדים במסלול הצמיחה המהיר שלנו, בלי שום תוכניות למכור את החברה", מסר מייסד Voyage81 ניב פרייס. "למעשה, בדיוק סיימנו גיוס של Round A משמעותי וכבר עבדנו עם יצרני הסמארטפונים המובילים בעולם. אבל אחרי שנפגשנו עם אורן ולמדנו על החזון ארוך הטווח של IL MAKIAGE, הבנו שדרך הפלטפורמה של IL MAKIAGE נוכל  להגיע למאות מיליוני משתמשים ומשתמשות אשר ייהנו מהטכנולוגיה של  Voyage81 – שזו בעצם הגשמת חזון החברה – להגיע עם הטכנולוגיה שלנו למאסה קריטית של משתמשים."

"מינוף הטכנולוגיה של Voyage81 עבור IL MAKIAGE היא עצומה", אומר הולצמן. "היכולת לאבחון ולהתאמה היפרספקטרלית באמצעות תוכנה בלבד, שדורשת רק תמונה רגילה ממצלמת סמארטפון, תשולב באופן מיידי בחוויית המשתמש של החברה ובמוצריה העתידיים של החברה".

ד"ר ערד, ממקימי החברה ומנהל הטכנולוגיות הראשי שלה, מסביר כי "השילוב של האלגוריתמים מבוססי הפיזיקה של Voyage81 עם צוות הData Science- של IL MAKIAGE, ומינוף של הדאטה בייס האדיר של IL MAKIAGE יחד עם מיליוני היוזרים הפעילים של החברה, תשפר עוד יותר את יכולות הראייה מבוססות הבינה המלאכותית שלנו. לכן, אני מאמין שיחד נוכל להמשיך להמציא מחדש קטגוריות שלמות ולייצר יתרון טכנולוגי שיהיה כמעט בלתי אפשרי להשתוות לו. "

הטכנולוגיה החדשנית שפותחה ב-Voygae81  מבוססת על מחקר הדוקטורט של ד״ר ערד, שניסה לבדוק בכמה שחזור מידע היפרספקטרלי מנתוני RGB יהיה נחות יחסית לנתונים המתקבלים באמצעות מצלמה היפרספקטרלית מקצועית שעלותה עשרות אלפי דולרים. כשגילה שהתוצאות כמעט זהות, חשב שטעה בתהליך ההשוואה, אבל לאחר חקירה מעמיקה הבין ד"ר ערד שעלה על פריצת דרך משמעותית בתחום הראייה הממוחשבת.

בתמונה מימין לשמאל: ניב פרייס דר' בועז ארד דר' רפי גדרון אורן הולצמן ושירן הולצמן אראל צילום יח"צ

אהבתם ? שתפו

רוצים לקרוא עוד ?